Nu rata cele mai moderne piese de mobilier la prețuri accesibile, Homs.ro – Profita de Mega Reduceri
Amenajarea bucătăriei se realizează în funcție de importanța și rolul acesteia pentru tine. Deși nu este un process complicat, amenajarea bucătăriei necesită documentare și atenție, pentru un rezultat de success.
Cuprins
1.1 Amenajarea bucătăriilor mici și înguste
1.2 Amenajarea bucătăriilor în L
1.3 Amenajarea bucătăriilor pe colț
1.4 Amenajarea bucătăriilor open space
2.1 Amenajaea bucătăriilor moderne
2.2 Amenajarea bucătăriilor în stil scandinav
2.3 Amenajarea bucătăriilor în stil rustic
Despre bucătărie se spune că este inima locuinței. Nu este o încăpere banală. În fiecare dimineață îți începi zilele acolo, alături de o ceașca de cafea fierbinte. Mesele te aduc aproape de toți cei dragi ție. Acolo creați cele mai frumoase amintiri când alegeți drept garnitură o porție sănătoasă de râsete.
Aromele delicioase din bucătărie umplu întreaga locuință și o transformă într-un cămin cald și primitor. Tot bucătăria găzduiește cinele în familie în care relatați cum v-a fost ziua, dar și serile cu prietenii la un pahar de vin, când vă ancorați în prezent, povestind despre trecut și visând la viitor.
Este, într-adevăr un loc special, martor al momentelor frumoase și al micilor bucurii din viața fiecărei familii.
Un astfel de loc are nevoie de toată atenția ta. Pentru clipe fericite, amenajează-ți bucătăria așa cum îți dorești. Cu puțină inspirație vei reuși să combini, cu success, esteticul cu eficientul. În acest fel te vei bucura de o bucătărie cu un design încântător, dar folosind spațiul într-un mod înțelept.
Un aspect foarte important de care ar trebui să ții cont atunci când planifici amenajarea bucătăriei tale ține de particularitățile de construcție ale camerei.
Fiecare formă de camera are propriile caracteristici. Cunoaștere acestora, precum și a avantajelor și dezavantajelor fiecărui tip îți va permite să folosești spațiul într-un mod inteligent. Astfel, vei fi capabil să adaptezi viziunea ta la spațiul de care dispui și să creezi decorul potrivit.
Amenajarea unei bucătării mici poate fi o provocare. Din fericire, există câteva sfaturi care te pot ajuta să maximizezi utilitatea spațiului.
Un prim aspect foarte important este dispunerea mobilierului de bucătărie pe vertical, cât mai mult cu putință. Optează pentru rafturi și dulapuri de bucătărie până în apropierea tavanului. În acest mod vei reuși să găsești suficient spațiu de depozitare pentru toate ustensilele și electrocasnicele tale.
Un alt secret ține de cromatică. Evită tonurile închise întrucât acestea creează senzația unui spațiu înghesuit. Optează, în schimb, pentru tonuri cât mai deschise, în culori pastelate ce cresc luminozitatea încăperii.
În ceea ce privește alegerea pieselor de mobilier de bucătărie, sunt recomandate cele compacte și multifuncționale. Pentru zona de luat masa alege o masă tip bar, înaltă, care va economisi spațiu.
Mai puțin provocatoare decât categoria anterioară, amenajarea bucătăriilor în L este considerată a fi printre cele mai ușoare.
Ideea de bază constă în mobilarea a doi pereți ce creează un unghi de 90 de grade.
Acest tip de amenajare a bucătăriei permite dispunerea electrocasnicelor de mari dimensiuni, precum cuptorul sau mașina de spălat vase. Poți opta pentru electrocasnice incorporate pentru a spori armonia decorului.
De asemenea, se creează loc de depozitare considerabil, datorită multitudinii de dulapuri și rafturi, iar blatul de lucru asigură continuitate și furnizează spațiu de lucru suficient.
Avantajul major al acestui tip de amenajare constă în faptul că se poate adapta atât bucătăriilor spațioase, cât și celor de mici dimensiuni.
Cunoscută și sub denumirea de bucătărie în U, acest tip de amenajare este de asemenea unul foarte popular. Dacă bucătăriile în L presupuneau mobilarea a doi pereți ce formează un unghi de 90 de grade, în cazul bucătăriilor pe colț este vorba de folosirea a trei dintre pereții camerei.
Un dezavantaj al acestui design este senzația de spațiu înghesuit și aglomerat.
Specifice construcțiilor noi și populare în rândul tinerilor, bucătăriile deschise către zona de living ori către hol sporește cu ușurință senzația de spațiu.
Foarte important de menționat este faptul că mobilierul de bucătărie trebuie să fie compatibil din punct de vedere estetic cu cel din sufragerie, pentru un aspect unitar. Aici trebuie sa iei in considerare tipul de scaune bucatarie pe care le achizitionezi. Cele tapitate fac o trecere lina de la spatiul din bucatarie la cel de tip living. Este necesară totuși o delimitare a celor două zone care este realizată, de regulă cu ajutorul insulelor de bucătărie, în timp ce zona de luat masa se mută în camera de zi.
De asemenea, dacă optezi pentru o bucătărie de tip open space trebuie să ai în vedere achiziționarea unei hote puternice. În acest fel, aburii și mirosurile de mâncare nu vor depăși zona bucătăriei.
Fiecare tip de amenajare are propriile avantaje, dar și dezavantaje. Important este ca tu să cunoști ce model s-ar potrivi locuinței tale și apoi să decorezi în concordanță cu acesta.
Asemenea formelor, există o multitudine de stiluri de amenajare. Descoperă-le pe fiecare, alege-ți favoritul, apoi adu-l în propria casă.
Stilul de amenajare ține mai mult de partea estetică și de preferințele personale și mai puțin de particularitățile tehnice de construcție. Așadar, se poate spune că prin ambientul creat, aduci încăperii puțin din personalitatea ta.
Esența conceptului de design modern este “less is more”. O bucătărie modernă se caracterizează prin simplitate, uniformitate, forme geometrice cu suprafețe curate și clare, detalii minime și culori neutre.
Funcționalitatea și aspectul plăcut fuzionează în cazul design-ului modern și astfel, bucătăriile de acest tip devin favoritele persoanelor active, cu stil de viață dinamic.
Dacă îți dorești să te bucuri de pasiunea de a gătit, într-un spațiu decorat simplu, armonios și foarte bine organizat, atunci probabil o bucătărie modernă este alegerea ideală.
Cultura nordică poate deveni sursă de inspirație în multe domenii, iar cel al design-ului interior nu face excepție.
Caracterizat de minimalism, funcționalism, simplitate, funcționalitate și apropiere cu natura, stilul scandinav creează o imagine generală de ordine și relaxare, îndepărtându-se semnificativ de obișnuita aglomerare de obiecte și piese de mobilier.
Scopul folosirii acestui decor este crearea in bucatarie a unui spatiu cat mai luminos si mai primitor, indiferent de sezon. Stilul este eficient, eliminând elementele grele si folosind din plin obiectele de care este neaparată nevoie.
La polul opus față de stilurile prezentate anterior se află bucătăriile de tip rustic. Acest stil păstrează amintirea zilelor petrecute la țară, a meselor alături de bunici din lungile zile ale vacanței la vară.
Mobilierul din lemn masiv, o masă mare, din lemn cu finisaj antichizat, plăcile ceramice pe podea și până la jumătatea peretelui cu mobilierul sunt piesele cheie în construcția unui ambient rustic.
Pentru un plus de autenticitate îți sugerăm să completezi decorul cu detalii tradiționale, precum coșuri de răchită, vase ceramice sau covoare țesute.
Indiferent de stilul ales, cu un plan bine stabilit, atenție la detalii și puțină inspirație și tu îți poți crea bucătăria mult dorită.
Există o serie de greșeli frecvent întâlnite în procesul de redecorare a bucătăriilor.
Consultă lista de mai jos și vezi căror aspecte ar trebui să le acorzi o atenție sporită!
Alege-ți, din ideile prezentate, inspirația potrivită ție. Pregătește-te pentru câteva provocări, căci procesul de amenajare a bucătăriei nu va fi mereu lin și ușor, însă, cu siguranță, cu răbdare și pasiune vei ajunge la rezultatul dorit!
Adauga comentariu
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *